#

Відомий телеведучий забезпечив переяславських медиків засобами захисту (ФОТО)

06.05.2020 19:29
Відомий телеведучий забезпечив переяславських медиків засобами захисту (ФОТО)
Фото з місця події

Напередодні, 4 травня, популярний телеведучий Дмитро Комаров особисто привіз благодійну допомогу медикам Переяславської ЦРЛ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав.City".

Дмитро Комаров зазначив, що особисто звернувся до різних представників бізнесу, щоб допомогли з придбанням якісних засобів захисту. До благодійної справи долучилися також власники торгової мережі "Епіцентр". Відтак, лікарів медзакладу забезпечили одноразовими та багаторазовими захисними костюмами. Окрім цього, було передано респіратори, маски, окуляри, рукавички, дезінфікуючий засіб для туалетів та "білизну" для прання постільної білизни після пацієнтів.

Відомо, що лікарні було передано 1000 пар рукавичок, 100 комбінезонів, 60 пляшок миючого засобу "Доместос". А також: респіратори Бук-3 FFFP3 - 600 штук, очки - 600 штук, маски медичні Віола - 5000 штук, 60 комплектів постільної білизни та 1000 пляшок білизни. 

Все це нам потрібне і ми дуже вдячні не тільки Дмитрові, а й усім, хто нам допомагає коштами чи товарами, - говорить головна лікарка Лариса Кузьменчук.

Жінка запевнила, що засобами індивідуального захисту працівники інфекційного та реанімаційного відділення лікарні забезпечені повністю і навіть із запасом. Там є все необхідне в достатній кількості. Також ці засоби роздали і в інші відділення. Лікарка повідомила, що в лікарні три медсестри інфікувалися коронавірусом, але не через відсутність засобів захисту. Ймовірною причиною зараження є недотримання правил особистої гігієни. Найчастіше медики інфікуються тоді, коли після роботи у відділенні з хворими на коронавірус знімають брудні костюми, маски, рукавички.

На жаль, і в нашій лікарні часом бачу, як медпрацівники ходять навіть без масок. Індивідуальна захист – це особиста справа і відповідальність кожного. Люди трохи послабили свою обережність, бо, на щастя, нас поки минає велике лихо. У нас не було дуже тяжких пацієнтів, тому багато думають, що епідемія – це несерйозно. На жаль, небезпека ще існує, - додає жінка.

Нагадаємо, що в місті Переяслав міський голова Тарас Костін на подвір’ї міської ради провів позачерговий виконком.


Читати "Моя Київщина" у Telegram