#

Відразу троє нардепів від Київщини стали фігурантами журналістського розслідування (ВІДЕО)

01.02.2023 12:20
Відразу троє нардепів від Київщини стали фігурантами журналістського розслідування (ВІДЕО)
Нардеп Микола Галушко сідає у мамину Toyota Land Cruiser 200

Журналісти "Bihus Info" провели розслідування про те, які розкішні автівки купують народні депутати та їхні сім'ї під час війни

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ютуб-канал "BIHUS Info".

У розслідуванні йдеться про обновки трьох нардепів від Київщини. Зокрема депутатка Ольга Василевська-Смаглюк у 2022 році оновила транспорт – її помітили за кермом автомобіля Jaguar I-PACE 2018 року, який належав її брату. Тоді Ольга Василевська-Смаглюк пояснила його використання цінами на пальне та економією.

Також розповідають, що у липні минулого року народна обраниця придбала Jeep Grand Cherokee 2021 року. Депутатка прокоментувала ситуацію тим, що це єдиний автомобіль, який їй належить, й додала, що машина задекларована.

Ще одного депутата від "Слуги народу" Миколу Галушка журналісти видання поміти у маминій Toyota Land Cruiser 200. Він їхав до верховної Ради у цій машині з водієм. За словами журналістів, спочатку нардеп це заперечував, але згодом задекларував автівку.

Також нагадаємо, що у грудні 2021 року журналісти "Української правди" опублікували відео, на якому позашляховик з нардепом зупинили поліцейські. За це Галушко обматюкав правоохоронців. Після публікації відео депутат зніс машину зі своєї декларації.

На початку лютого 2022 року Микола Галушко придбав мотоцикл Kawasaki ZR900 2018 року. Того ж дня на його сестру оформили електромобіль BMW I3 2014 року.

У липні 2022 року батько галушка став власником гібридного Lexus Nx300h 2021 року, а на початку грудня – гібриду Volvo Хс90 2022 року. Зауважується, що автомобілі Галкшка та його родичів мають однакові номери 9899.

Депутат від Київщини Олександр Горобець раніше, згідно декларації, користувався автівками своєї мами – Range Rover та BMW 5-ї серії. За даними журналістів, у 2021 році мати депутата продала ці автомобілі й стала власницею "кубіка" – Mercedes-Benz G-Class з номерами 2222.

Влітку 2022 року журналісти "Bihus Info" помітили Олександра Горобця біля ресторану в Києві, де він стояв з водієм біля Mercedes-Benz S 560 2017 року випуску, а потім поїхав на ньому звідти. Ця машина оформлена на водія Олександра Штанька.

На запитання журналістів щодо походження Мерседеса, депутат відповів, що автомобіль належить його товаришу, який займається рітейлінгом та просто періодично підвозить Горобця.

Нагадаємо, що правоохоронці Київської області викрили незаконну схему виїзду військовозобов’язаних чоловіків закордон.


Читати "Моя Київщина" у Facebook