#

Відтепер Кагарлицька лікарня матиме власний кисень (ФОТО)

01.09.2022 18:50
Відтепер Кагарлицька лікарня матиме власний кисень (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 31 серпня, на території Кагарлицької багатопрофільної лікарні стала працювати киснева станція

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Кагарлицької міської ради.

Кисневу станцію встановили біля лікувального корпусу Кагарлицької лікарні ще в червні, але запустили тільки 31 серпня. До цієї дати проводилися роботи з її підключення до електропостачання, монтування киснепроводу тощо

Запуском станції займався налагоджувач компанії-виробника ТОВ "МАС СІСТЕМЗ", який розповів, що станція працює в автоматичному режимі. Її потужність становить 30 м3 на годину, що має вистачити на одночасне забезпечення 100 пацієнтів.

Директорка Кагарлицької багатопрофільної лікарні Марія Недолько акцентувала, що вона вдячна Департаменту охорони здоров’я Київської облдержадміністрації, що Кагарлицька БПЛ потрапила в перелік медзакладів, яким виділили кошти на придбання таких станцій. Також слова вдячності пролунали на адресу Кагарлицького міського голови Олександра Панюти та депутатів міськради за фінансову та організаційну підтримку  в  підготовці майданчика під станцію.

Заступник директора Кагарлицької БПЛ із технічних питань Максим Тимченко розповів, що вартість обладнання складає близько 2,6 мільйона гривень. 765 тисяч було виділено на проєктні та налагоджувальні роботи. В планах ще реставрація киснепроводу до інфекційного відділення. Усі ці кошти виділила держава. Також за його словами, силами та коштами бюджету громади було підготовлено майданчик для встановлення кисневої станції.

Нагадаємо, що жителів Кагарлицької громади попереджають про діяльність шахраїв, які видурюють гроші нібито "на ЗСУ".



Читати "Моя Київщина" у Telegram