#

Війська росії захопили Чорнобиську АЕС, але станція працює у плановому режимі

26.02.2022 18:59
Війська росії захопили Чорнобиську АЕС, але станція працює у плановому режимі
Фото з мережі Інтернет

Уже декілька днів працівники Чорнобильської атомної електростанції перебувають у полоні

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Факти", АЕС працює у плановому режимі, однак персонал не відпускають та не дозволяють його ротацію.

Речниця Державного агентства України з управління зоною відчуження Євгенія Кузнєцова зауважила, що серед заручників є виконувач обов’язків гендиректора АЕС Валерій Сейда та працівники, які у день захоплення вийшли на роботу. Співробітники станції розповіли, що їм дозволили відпочивати, однак їх не можуть змінити.

Також Євгенія Кузнєцова сказала:

Декілька десятків людей їх не випускають. Ротацію не дозволяють. Їх годують, персонал готує собі сам із продуктів, які є у столовій. Російські військові готують собі із наших продуктів, але привезли із собою власного кухаря.

Також повідомляється, що основна техніка російських загарбників, яка захоплювала Чорнобильську АЕС, поїхала у сторону Києва, Іванкова та Димеру. Станція зараз працює у плановому режимі.

Проте ще зауважується, що є й гарні новини - важка російська техніка підняла пилюку під час їзди не на туристичних маршрутах. Вона повідомила, що бойовики могли заїхати до рудого лісу та надихатися цим пилом, що може бути небезпечно для окупантів.

Нагадаємо, що Війська росії захопили Чорнобиську АЕС, але станція працює у плановому режимі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: