#

Військовий госпіталь в Ірпені отримав сучасний рентгенапарат від уряду Японії

26.02.2021 16:00
Військовий госпіталь в Ірпені отримав сучасний рентгенапарат від уряду Японії
Фото з місця події

Учора, 25 лютого, в місті Ірпінь у військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрі Міністерства оборони України відбулася урочиста передача медичного обладнання від уряду Японії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Аrmyinform".

Збройні Сили України отримали міжнародну технічну допомогу — стаціонарний рентгенапарат Canon ZEXIRA з дистанційним керуванням для допомоги у протидії COVID-19.

У заході взяли участь заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Кураі Такаші та Директор Управління ООН з обслуговування проєктів в Україні (UNOPS) Ірина Саакян Веттер.

Звертаючись до присутніх, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії Кураі Такаші наголосив на тому, що воїни, які боронять Україну на Донбасі, — це справжні герої, і він захоплюється їхніми героїчними вчинками. Дипломат висловив впевненість, що надане медичне обладнання принесе користь для лікування українських військовослужбовців.

Також Кураі Такаші звернув увагу на те, що співпраця двох держав триває вже багато років. Зокрема, тільки починаючи з 2014 року Японія надала допомогу Україні в розмірі 56 мільйонів доларів США, десять відсотків з цієї суми — українським військовослужбовцям. Він запевнив, що співпраця держав продовжиться і далі.

Варто зазначити, що спеціалізований рентгенапарат Canon ZEXIRA з дистанційним керуванням дозволяє чітко контролювати дозу випромінювання, дистанційно керувати всіма процесами зі швидким та мобільним отриманням цифрового результату.

Нагадаємо, що в місті Ірпінь сайт 04597.com.ua і Товариство "Відважних" організували благодійний зоозахисний проєкт "Хочу додому".

Сучасний стаціонарний рентгенапарат отримав військовий госпіталь в Ірпені від уряду Японії

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: