#

Військовий Старський розповів про бої за Гостомель у перші дні війни (ВІДЕО)

16.04.2022 16:40
Військовий Старський розповів про бої за Гостомель у перші дні війни (ВІДЕО)
Харитін Старський

Прес-офіцер Бригади швидкого реагування Національної гвардії України Харитін Старський в інтерв’ю журналісту Богдану Буткевичу розповів про те, як українські захисники у запеклих боях з московитами відстояли місто Гостомель

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Богдана Буткевича у Facebook.

Зазначимо, що Харитін Старський є одним із найбільш популярних українських військових блогерів. Його англомовний блог "Operator Starsky" на YouTube має близько 250 тисяч підписників із США та Британії.

В інтерв’ю військовий розказав, як вони із побратимами зупинили ворожий десант у Гостомелі у перший день російського вторгнення, 24 лютого. Харитін Старський підсумував результати "денацифікації" Гостомеля десантом рф:

По результату вони денацифікувалися там самі. Тому що, 100% тієї батальйоно-тактичної групи російських десантників, які намагалися захопити Гостомель загинули там того ж самого вечора.

Військовий пояснив, що російські війська намагалися взяти під контроль аеропорт Гостомеля для того, щоб в подальшому там висадилися їхні основні сили. Після цього московити, очевидно, що планували "взяти" Київ. Проте, наші захисники мужньо відстояли Гостомель та інші населені пункти Київщини.

Також, Харитін Старський розказав багато цікавих подробиць про бої у перші дні війни, та фактів, що прозвучали вперше.

Слідкуйте за новинами "Моя Київщина" у Telegram.

Нагадаємо, що за 35 днів окупації в Гостомелі безвісти зникли понад 400 людей.


Читати "Моя Київщина" у Facebook