#

Виконком Ірпінської міськради затвердив перелік будинків, які демонтують

07.11.2023 17:20
Виконком Ірпінської міськради затвердив перелік будинків, які демонтують
Фото з місця події

Сьогоднішнє позачергове засідання виконавчого комітету Ірпінської міської ради завершилося рішеннями, яких давно очікували мешканці зруйнованих будинків 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Ірпінської міської ради. 

Виконком затвердив перелік будинків, які демонтують. До нього увійшло 38 обʼєктів, усі вони були зруйновані внаслідок російської агресії на території Ірпінської громади. Мешканцям майже всіх цих житлових будинків вже видано сертифікати або ж будуть видані найближчим часом, щоб люди могли податися на програму відшкодування єВідновлення і купити нове житло.

Ухвалили також видати додатково вісім сертифікатів на компенсацію за повністю знищене житло. Раніше мешканці Ірпеня вже отримали 42 сертифікати на суму понад 160 мільйонів 410 тисяч гривень.

Окрім того, в ході засідання відкоригували та знизили на 52% тарифи на теплопостачання КПП "Теплоенергопостач" ІМР для бізнесу у нежитлових приміщеннях, які обслуговує підприємство. Багато уваги приділили запитам КП "Управління благоустрою міста". Вже три тижні підприємство проводить рейди і фіксує порушення під час встановлення зовнішньої реклами. За результатами перевірки демонтують 18 таких об’єктів. Також вирішили демонтувати десять самовільно встановлених обмежувачів руху на вулиці Садова, 52 та Центральна, 6, адже під час війни міська рада взагалі не дає дозвіл на їх встановлення.  

Нагадаємо, що на пошану залізничникам на Михайлівській площі у Києві встановили інсталяцію з пошкодженим вагоном ірпінського евакуаційного поїзда.

Читати "Моя Київщина" у Facebook