#

Викраденого в столиці бізнесмена знайшли під Фастовом (ФОТО, ВІДЕО)

01.09.2020 16:27
Викраденого в столиці бізнесмена знайшли під Фастовом (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

Сьогодні, 1 вересня, під час спільного брифінгу прокурор Києва Олег Кіпер та очільник столичної поліції Андрій Крищенко повідомили, що злочинну групу, яка викрала 48-річного бізнесмена та тиждень утримувала його в Фастівському районі, затримали

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прокуратуру міста Києва та брифінг начальника поліції Києва Андрія Крищенка.

Наразі правоохоронні органи встановили, що 21 серпня під приводом перегляду об’єкту нерухомості за межами Києва злочинці зустрілися з 48-річним підприємцем у центрі столиці, заманили його до автівки та викрали.

За допомогою медичних препаратів злочинна банда вивезла чоловіка до недобудованого будинку та стала вимагати за його повернення понад 2 млн доларів США.

Зазначимо також, що народний депутат VIII скликання Георгій Логвинський повідомляв, що чоловіка викрали на виході з Центральної Синагоги.

Окрім цього, начальник столичної поліції повідомив, що потерпілий здійснив спробу втечі, вистрибнувши з другого поверху будинку. При падінні підприємець зламав обидві кінцівки та був схоплений викрадачами. Після цього його перевезли до іншого будинку, у якому утримували ще тиждень.

За словами Андрія Крищенка, бізнесмена вдалося розшукати за допомогою камер відеоспостереження.

У ході спецоперації, яка відбулася 29 серпня, учасників злочинної групи затримали у порядку ст. 208 КПК України. Потерпілого визволили та з травмами різного ступеню тяжкості доставили до лікарні для надання медичної допомоги.

Як зазначив прокурор міста Києва Олег Кіпер, затримані – шестеро мешканців столиці віком від 35 до 52 років, раніше не судимі. За адресами їх проживання проведено 13 невідкладних обшуків, у ході яких вилучено чорнові записи, боргові розписки, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та інші речові докази. До того ж, бандити зберігали в себе 12 ручних гранатометів, 28 гранат різних систем, більше 5 тисяч набоїв, автоматичну зброю, пістолети, а також запали та 400 гр. тротилу. Наразі встановлюється походження зброї та боєприпасів. Усе вилучене направлено на експертизу.

Організаторами злочину виявилися колишні партнери потерпілого, а мотивом його викрадення - фінансові зобов’язання. Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще двом - у вигляді домашнього арешту, щодо інших підозрюваних судові засідання з обрання запобіжних заходів тривають. За словами прокурора Києва Олега Кіпера, відкрито кримінальну справу за викрадення і вимагання.

Нагадаємо, що двох чоловіків, які в ніч з 23 на 24 серпня у селі Триліси Фастівського району в стані алкогольного сп'яніння на ґрунті ревнощів побили до смерті товариша по чарці, взяли під варту.

Читати "Моя Київщина" у Telegram