#

Вільшанську Новоселицю відвідала очільниця ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (ВІДЕО)

22.04.2021 08:30
Вільшанську Новоселицю відвідала очільниця ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (ВІДЕО)
Фото з місця події

Учора, 21 квітня, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко разом із командою здійснила робочий візит до Вільшанської Новоселиці, де внаслідок рейдерського захоплення СВК "Новоселицький" понад 400 пайовиків не отримують орендну плату більш ніж два роки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Боротьба з рейдерською схемою захоплення майна, у якій рейдерами виявились спонсори політ сили "Зе" схоже набирає нових обертів. Люди вже усіляко намагались розв'язувати питання на державному рівні, втім марно. Цього разу звернулися до народного депутата України Юлії Тимошенко.

Як відомо у 2019 році чи не усі ЗМІ розповідали про незаконне захоплення СВК "Новоселицький", яке відбулось методом підробки реєстраційних документів та зміни керівника, відповідно позбавило його членів усіх наявних активів кооперативу та 1000 гектарів землі. Уже два роки люди намагаються відшукати законне право на власну землю та відібрані активи, але процес постійно гальмується, а суди затягуються. Пайовики неодноразово зверталися до Президента Володимира Зеленського, з котрим у селян було вже три зустрічі, але результатів вони поки що не дали.

Це є частина земельного дерибану, у якому беруть участь десятки-сотні юридичних осіб, кажуть правозахисники. Але, на пряму до рейдерського захоплення причетні представники провладної команди - екскерівник офісу Президента України Андрій Богдан та нардеп і голова комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Адвокат, представник інтересів СВК "Новоселицьке" Микола Неділько повідомив:

Микола Сольський є засновником дуже багатьох сільськогосподарських підприємств, в тому числі таких як наше. В судових реєстрах є багато судових рішень, які вказують, що вони рейдерськи захоплювали не тільки СВК Новоселицьке, а й інші підприємства. Одне з найближчих, що також набуло розголосу – підприємство в с. Яблунівка Білоцерківського району. Станом на сьогодні весь земельний фонд цих усіх підприємств – 300 тисяч Га землі. Зараз вони мають потужний земельний банк і коли в дію ступить закон про ринок землі – її будуть продавати.

Власне тому, селяни звернулися до лідерки ВО "Батьківщина", щоб вона терміново втрутилась в ситуацію на державному рівні та захистила від незаконних дій чиновників «на верхах». Натомість Юлія Тимошеко запевнила представників ініціативної групи, що допоможе у вирішенні проблеми з рейдерським захопленням та пообіцяла, - вже найближчими днями почне з винесення даного питання на погоджувальну раду і вимагатиме його розгляду у ВРУ:

Такі питання потребують глибокої публічності, адже такі речі роблять по усій країні. Обов'язково будемо добиватися реальних кримінальних справ, будемо робити так, щоб Президент вас почув і в тому числі будемо боротися за публічну відставку Миколи Сольського в парламенті, або щоб відступив як від вашої землі, так і від землі по усій країні. Безумовно, будемо звертатися до суду і силових структур, але спокою їм не дамо.

На її переконання, боротьба за ресурси посилюється і земля перетворюється на особливий скарб, на який будуть йти атаки з усіх сторін, Зокрема Тимошенко додала, що команда «Батьківщини» вже зібрала ініціативну групу для проведення референдуму щодо заборони продажу землі.

А на завершення робочої поїздки Юлія Тимошенко відвідала Гребінківську центральну районну лікарню яка нині зачинена через адмінреформу, оскільки раніше це була філія Васильківської ЦРЛ, а зараз Гребінки та Васильків знаходяться в різних районах. Очільниця "Батьківщини" пообіцяла вивчити проблему та знайти шляхи відновлення роботи лікарні в Гребінках.

Також нагадаємо, що в соціальних мережах Костянтин Бондарєв розповів, що захворів на коронавірус.


Читати "Моя Київщина" у Facebook