#

Винен "Київоблгазу" Фірташа 76 тисяч: міністр енергетики Галущенко розповів, як газовики завищують показники лічильників

04.11.2021 09:11
Винен "Київоблгазу" Фірташа 76 тисяч: міністр енергетики Галущенко розповів, як газовики завищують показники лічильників
Герман Галущенко

У вересні 2021 року міністр енергетики Герман Галущенко отримав рішення Васильківського суду, згідно з яким зобов'язаний виплатити вартість спожитого газу за період 2018 2019 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Сensor.net".

У квітні минулого року Герман Галущенко подав позов до Васильківського міськрайонного суду Київської області проти ТОВ "Київоблгаз Збут". Він просив визнати заборгованість за спожитий газ необґрунтованою, здійснити перерахунок оплати та відновити газопостачання, яке було відключено. На його думку, лічильник газу зламався та показав завищені дані.

У вересні 2021 року суд прийняв бік "Київоблгазу" та зобов'язав міністра виплатити нараховану суму в розмірі 76 тисяч гривень.

Під час судових слухань стало відомо, що в листопаді 2018 року, після відключення абонента, представники облгазу виявили ознаки несанкціонованого відновлення подачі блакитного палива – пошкодження пломбування. Вони склали акт про порушення, який підписав один із представників Галущенка та його охоронець. Суд також зазначив, що немає підстав не довіряти справжності цього акту.

Крім того, в судовому рішенні йдеться про те, що під час розгляду справи були паузи для надання сторонам можливості взаємно вирішити спір шляхом угоди. Для цього міністру потрібно було допустити представників облгазу до лічильника для перевірки правильності його роботи. За словами представників постачальника газу, Галущенко чи його представники не погоджували подібні дії.

"Censor.net" пробував взяти коментар щодо ситуації з відключенням від газопостачання, але чиновник не відповів на дзвінки та на повідомлення у WhatsAPP. 

Нагадаємо, що зоопарк "ХІІ місяців" відмовився від послуг "Київоблгазу" і знайшов нового постачальника.

Читати "Моя Київщина" у Telegram