#

Вирубка дерев під Києвом: відкрито кримінальне провадження (ДОКУМЕНТ)

30.07.2020 18:10
Вирубка дерев під Києвом: відкрито кримінальне провадження (ДОКУМЕНТ)
Фото з мережі Інтернет

За фактом вирубки лісу в районі села Круглик Києво-Святошинського району відкрито кримінальне провадження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Цензор.НЕТ". 

Ініціатором заяви про знищення дерев стала громадська діячка Алла Ландар, яка спочатку звернулася до поліції, але через відсутність будь-якої реакції з боку правоохоронних органів звернення було подано до Державної екологічної інспекції України.

Інспекція виявила низку фактів злочинних вирубок не просто лісу, а вікових дерев цінних порід. Категорія їхнього захисту - рекреаційно-оздоровчі ліси. Зафіксовано збитки державі на загальну суму 11 млн 684 тис. 768,15 грн. Зрубано 1363 дерева порід дуб, сосна, клен, тополя. І це тільки протягом восьми місяців 2019 року і лише в кварталах Боярської лісової дослідної станції Плесецького лісництва.

21 липня поточного року до Чабанівського ВП Києво-Святошинського р-ну надійшла ухвала Києво-Святошинського райсуду Київської області № 369/7981/20 від 13.07.2020 про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 246 КК України. Триває розслідування.

Тим часом, за словами Ландар, "серед заходів з порятунку природоохоронної зони Київщини, я підготувала звернення до голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна з проханням взяти цю справу на особистий контроль через зухвалу вирубку лісу, ініціювати звернення до міністра внутрішніх справ з вимогою забезпечити повноцінне розслідування, а також негайно відсторонити від займаних посад керівників Боярської лісової дослідної станції".

Нагадаємо, що на Київщині перед судом постане чоловік, який незаконно придбав та зберігав без відповідних документів деревину. 


Читати "Моя Київщина" у Telegram