#

Влада Брюсселя пообіцяла покращити стан медицини в Ірпені (ВІДЕО)

22.11.2022 15:40
Влада Брюсселя пообіцяла покращити стан медицини в Ірпені (ВІДЕО)
Фото з місця подій

У міській раді Ірпеня відбулася зустріч із представницею мерії Брюсселя Марі-Франс Ботт і французьким документалістом Фредеріком Лаффоном

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ITV".

Пані Ботт поцікавилася станом медицини Ірпеня. Про пережите і про нагальні потреби галузі розповів директор Ірпінської центральної лікарні Антон Довгопол:

Із першого дня війни ми були в зоні активних обстрілів, і в нас не було жодного дня, поки ми знаходилися в закладі, щоб ми не були під обстрілами. Ми розуміли, що про якусь нормальну евакуацію, про якісь нормальні умови праці взагалі в тих умовах не могло бути й мови.

Гостя розповіла, що наразі влада Брюсселя вже передала сучасне медичне обладнання в одну з лікарень Києва. І готова допомогти Ірпеню.

Відповідальна за економічні, міжнародні зв’язки та зв’язки з громадськістю мерії Брюсселя Марі-Франс Ботт зауважила, що спеціалістам потрібні фото кабінетів лікарні в Ірпені, щоб подивитися, як установлювати обладнання. 

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин додав:

Вони готові допомогти медобладнанням – це операційні столи, рентген, інше обладнання. Попросили нас дати технічні характеристики. На завтра ми підготуємо всі технічні характеристики й далі будемо чекати, коли вони це погодять.

А французький журналіст і документаліст Фредерік Лаффон розповів, що планує зняти фільм "Голос України", у якому окрема частина буде присвячена Ірпеню, і попросив сприяння у творчому процесі.

Нагадаємо, що міський голова Ірпеня Олександр Маркушин у прямому етері телепрограми "Сніданок з 1+1".


Читати "Моя Київщина" у Facebook