#

Влада Гостомеля прозвітувала про роботу медичної сфери у громаді

12.12.2023 12:30
Влада Гостомеля прозвітувала про роботу медичної сфери у громаді
Фото з мережі Інтернет

Комунальне некомерційне підприємство “Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги” Гостомельської селищної ради (надалі – Підприємство) працює у штатному режимі та здійснює діяльність, передбачену Статутом, шляхом ведення господарської діяльності із медичної практики, відповідно до підписаних договорів з Національною службою здоров’я України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Ольги Прилипко.

Підприємство надає первинну медичну допомогу, зокрема:

  • мобільну паліативну медичну допомогу дорослим та дітям;
  • супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні. 

Додатково підприємством отримано ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціалізацією "Ультрозвукова діагностика". Декларанти підприємства, на безоплатній основі, отримують послуги з ультразвукової діагностики у всіх структурних підрозділах підприємства згідно графіку, що стало можливим завдяки БФ “Деспро”, який подарував УЗД апарат вартістю 912 тисяч гривень.

До структури підприємства входять: 

  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №1, сел. Гостомель;
  • Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №2, с. Горенка;
  • Пункт "Здоров’я", с. Озера;
  • Пункт "Здоров’я", с. Мощун.

Матеріально-технічна база, яка була знищена під час бойових дій на території Гостомельської громади, повністю відновлена спільним зусиллями – місцевий бюджет та "донорські кошти" та відповідає табелю оснащення закладів охорони здоров’я, передбаченому Міністерством охорони здоров’я України. 

Всі структурні підрозділи підприємства оснащені альтернативними джерелами енергозабезпечення, які були отримані та реалізовані, як технічна допомога завдяки Міжнародним партнерам, Благодійним фондам, Громадським організаціям. Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини №2 с.Горенка оснащена сонячною електростанцією та тепловим насосом, який отримано на безоплатній основі від ГО “Екодія” (Greenpeace).

Станом на сьогодні на завершальному етапі знаходитися відновлення Пункту “Здоров’я” у с.Мощун, який повністю був профінансований Благодійним фондом “Партнерство за сильну Україну”. 

Відновлення відбувалося в 3 етапи:

  • 1 етап – встановлення модульної споруди вартістю близько 3 млн 300 тисяч гривень;
  • 2 етап – забезпечення ПЗ с.Мощун мобільною станцією альтернативного джерела живлення сонячні батареї вартістю близько 2,5 мільйонів гривень;
  • 3 етап – благоустрій території та встановлення котельні вартістю майже 2 мільйонів гривень.

Почалися проєктні роботи по розробці проєкту Амбулаторії загальної практики сімейної медицини за адресою: Київська обл., Бучанський район, сел. Гостомель, вул. Богдана Хмельницького, в рамках укладеного меморандуму. 

КНП “Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги” Гостомельської селищної ради створило мультидисциплінарні команди в складі лікаря, медичної сестри та психолога, які проводять виїзні прийоми мешканців Гостомельської громади в модульних містечках згідно графіку.

Завдяки укладеним меморандумам про співпрацю з КНП “Перинатальний центр м.Києва” та КНП “Київський міський пологовий будинок №1” декларанти нашого закладу отримують безкоштовно гінекологічний огляд та ведення вагітності спеціалізованим лікарем-гінекологом. 

Крім того, декларанти підприємства  мають можливість проконсультуватися та за необхідності продовжити лікування в вузькопрофільних спеціалістів на особливих умовах, безкоштовно отримати протезування серцевих клапанів і кардіостимуляторів завдяки укладеним меморандумам про співпрацю з Національною академією медичних наук України, Інститутом кардіології та регенеративної медицини ім. М.Д.Стражеска, Національним інститутом серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, ДУ “Інтитут травматології та ортопедії НАМН України”, Національним науковим центром хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова, ДУ “Інститут педіатрії, акушерства та гінекології”. Завдяки цьому безкоштовно 5 пацієнтів  отримали протезування серцевих клапанів та 12 пацієнтів – кардіостимулятори в Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова.

У 2024 році підприємство планує підписати договір із НСЗУ по пакету "Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах". Вже почали працювати в цьому напрямку,  в рамках підписаного меморандуму з міжнародною гуманітарною організацією “Лікарі без кордонів” на базі Амбулаторії  загальної практики - сімейної медицини №2” с. Горенка.

Медичні працівники КНП “Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги” Гостомельської селищної ради забезпечують медичний супровід заходів, які проводяться в Гостомельській громаді. 

Розпочато надання нової медичної допомоги – патронаж вагітних, новонароджених дітей на дому. Забезпечуються заклади освіти, Пункти Незламності необхідними лікарськими засобами.

КНП “Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги” ГСР визначено критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (Розпорядження КОДА від 31.07.2023р. №731).  Своєчасно та в повному обсязі подає бухгалтерські звіти, веде військовий облік.

Бухгалтерська та податкова звітність подається своєчасно. Закупівлі здійснюються із дотриманням вимог ЗУ "Про публічні закупівлі", заборгованості відсутні.

Нагадаємо, що у Гостомелі працює група підтримки для людей, що втратили близьких через воєнні дії.

Читати "Моя Київщина" у Telegram