#

Влада не готувала Гостомель до війни, – активіст Юрій Марчук

08.08.2022 12:00
Влада не готувала Гостомель до війни, – активіст Юрій Марчук
Аеродром у Гостомелі

Активіст та депутат Гостомельської міськради Юрій Марчук стверджує, що перед повномасштабним вторгненням росії у громаді не було здійснено жодних заходів для захисту цивільного населення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на "ZN.UA".

Юрій Марчук, будинок якого розбомбили росіяни під час одного з мінометних обстрілів, кілька скликань є депутатом Гостомельської ради. У 2014 році він виявив автопарк президента-втікача Януковича. Також він боровся проти незаконних дій місцевої влади, вирубки лісу, зокрема незаконної забудови селища.

Зважаючи на те, що Гостомельський аеродром був стратегічною ціллю ворога, у жителя цього міста запитали, що готувалися там до нападу росії. Юрій Марчук відповів:

На жаль, до 24 лютого жодних заходів, спрямованих на захист цивільного населення, крім двох тренінгів із тактичної медицини, які відвідала обмежена кількість людей, – вжито не було. Про оборону мені невідомо, бо це військова справа. Це все дуже прикро, оскільки всі, а головне – центральна влада, мали розуміти, що Гостомель опиниться під ударом. Відстань до кордону з Білоруссю від нас – 130 кілометрів. І всі знали про військове містечко та Гостомельський аеропорт, який від мого будинку лежить на відстані чотирьох кілометрів.
Гостомель — ворота у Київ. Але через якусь людську наївність, не вірячи в можливість повномасштабного наступу росії, ніхто не вжив жодних заходів для захисту цивільного населення.

Активіст зауважив, що навіть на території військового містечка, коли люди побігли ховатися у підвали, виявилося, що вони замкнені. Замки довелося збивати замки із дверей.

Також Марчук стверджує, що 23 лютого, під час сесії Гостомельської селищної ради, депутати затвердили бюджет на 2022 рік в розмірі 408 мільйонів, розглядали земельні питання та зміну цільового призначення землі. Втім, жодне питання порядку денного не стосувалося захисту цивільного населення та підготовки до вторгнення росії.

Нагадаємо, що збитки, завдані російськими окупаційними військами Гостомелю, оцінюють у понад 9,5 мільярдів гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook