#

Власники нерухомості у Бучанському районі сплатили найбільшу суму податку

01.06.2021 09:40
Власники нерухомості у Бучанському районі сплатили найбільшу суму податку
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на Київщині власники нерухомості сплатили 218 млн грн податку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ ДПС у Київській області.

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександра Загорського, власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів майже 218 млн грн. Цей показник на 40% перевищує надходження відповідного періоду минулого року, що у грошовому вираженні дорівнює 62,5 млн грн додаткових для казни територіальних громад коштів. Питому вагу у розрізі категорій платників має внесок юридичних осіб.

Так, за період січень-квітень підприємства та організації сплатили 188,4 млн грн, збільшивши суму відрахувань на 49% або 61,5 млн грн до показника січня-квітня 2020 року. У свою чергу, фізичні особи спрямували до місцевих скарбниць 29,3 млн грн з темпом приросту 4% або 1 млн грн.

Найбільші суми сплатили власники нерухомого майна, зареєстровані у Бучанському районі – 53,4 млн грн, Бориспільського – 40 млн грн та Броварського – 32,6 млн грн.

Нагадаємо, що платники податків Київської області за січень-квітень 2021 року сплатили 5,8 млрд грн до місцевих скарбниць.

Читати "Моя Київщина" у Telegram