#

Вміст кишкової палички у річці Рось перевищує норму майже в п'ять разів

12.04.2018 16:24
Вміст кишкової палички у річці Рось перевищує норму майже в п'ять разів

Сьогодні, 12 квітня, місцевий сайт повідомив, що вживати воду із деяких білоцерківських громадських колодязів небезпечно через можливість розвитку захворювань

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на 04563.com.ua.

Кожного місяця у Білій Церкві проводяться моніторингові дослідження якості питної води з комунального водопроводу та децентралізованих джерел водопостачання (колодязів ) на санітарно-хімічні, мікробіологічні показники. У березні на трьох вулицях міста вода із колодязів не відповідала Державним санітарним нормам і правилам «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Так, вживати воду із наступних громадських колодязів для пиття та приготування їжі дітям віком до 3-х років небезпечно через можливість розвитку у них водно-нітратної метгемоглобінемії:

 - вул. І.Гонти,31 - по загальній жорсткості -15,0 ммоль/дм3 при нормі не більше 10,0 ммоль/дм3 та по мікробному забрудненню;

-  вул. С.Бандери,72 - по загальній жорсткості – 14,5 ммоль/дм3, по мікробному забрудненню;

-  вул. С.Бандери,100 – по загальній жорсткості – 12,8 ммоль/дм3.

Крім того, вода в річці Рось, в районі центрального міського пляжу, не відповідала нормативним показникам по мікробному забрудненню. Зокрема, вміст бактерій групи кишкової палички в 1 дм3 становив 24.000 при допустимій нормі як для умовно чистої води до 5000.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: