#

В.о. голови Київської облради Ярослав Добрянський привітав журналістів зі святом (ФОТО)

07.06.2023 16:30
В.о. голови Київської облради Ярослав Добрянський привітав журналістів зі святом (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 6 червня, виконуючий обов’язки голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський привітав журналістів з їх професійним святом

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Захід відбувся у форматі круглого столу за участю представників мас-медіа Київщини у Київському центрі надання адміністративних послуг "Готово!".  Як зазначив очільник обласної ради – під час гібридної війни журналісти також роблять свій внесок у боротьбі з ворогом, але на інформаційному  фронті.

Ярослав Добрянський заявив:

Сьогодні ваше професійне свято і ви дійсно саме ті воїни світла, люди, які борються з російською пропагандою і доносять українцям жорстоку правду. Ви також є свого роду і психологами, людьми, які несуть інформацію про війну, але втілюєте надію, що ми в найближчому майбутньому матимемо велику перемогу.     

Під час зустрічі у контексті воєнної тематики журналісти з різних регіонів Київщини ділилися досвідом роботи під час окупації та ставили питання -  як влада може посприяти роботі журналістів у воєнний час. Зокрема мова йшла про необхідність підтримки засобів масової інформації. Відповідна програма Київської обласної ради зупинилась через  повномасштабне вторгнення. Втім сьогодні стоїть питання про відновлення співпраці з редакціями Київщини. Про це розповіла депутат Київської обласної ради Тетяна Самойленко, яка очолює комісію з питань свободи слова та ЗМІ:

До війни ми зустрічались в колі журналістів Київщини, де підписали меморандум про співпрацю, проговорили проблематику роботи редакцій, їхні сильні сторони, і я, як голова комісії з питань свободи слова та ЗМІ, готувала обласну програму, в якій закладено кошти на висвітлення діяльності обласної влади та подій на Київщині. Але почалась війна, і все зупинилось. Сьогодні ми намагаємось повертатися до нормального життя і роботи, тому думаю ми обов'язково повернемося до програми, в рамках якої ми будемо шукати кошти, аби співпрацювати з редакціями, які працюють на Київщині. Для нас це дуже важливо, адже війна йде по усіх фронтах, і інформаційний фронт також потрібно підтримувати. 

У ході зустрічі журналісти поставили свої підписи на інформаційному бюлетені "Київщина: хронічки війни", куди увійшли статті написані про війну та під час війни, адже ці свідчення мають залишитись у пам'яті кожного з нас і передаватись наступним поколінням.

Учасники заходу зазначили, що зустріч була своєчасною та стала вагомим етапом у напрацюванні спільного алгоритму дій між Київською обласною радою та журналістською спільнотою області.

Нагадаємо, що чудова нагода потренуватися у стрільбі випала журналістам – у такий оригінальний спосіб керівництво Головного управління Нацполіції у Київській області привітало представників мас-медіа з професійним святом.


Читати "Моя Київщина" у Facebook