#

Водонапірна башта в Білій Церкві потерпає від халатності комунальників (ФОТО)

29.11.2021 12:55
Водонапірна башта в Білій Церкві потерпає від халатності комунальників (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Білоцерківське районне управління поліції відкрило кримінальне провадження щодо неналежного утримання водонапірної башти Шухова посадовими особами ДЖКГ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Як відомо, білоцерківська водонапірна башта Шухова є пам’яткою архітектури. Відповідно до наказу Управління культури та туризму Київської обласної державної адміністрації, від 07.10.2010 року башту взято на облік як  об’єкт культурної спадщини. Наразі пам’ятка архітектури знаходиться на балансі Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради.

Про неналежне утримання об’єкту  та необхідність його реконструкції розмови йдуть із 2015 року, утім міська влада вочевидь не зацікавлена у вирішенні цього питання.

Днями депутат Білоцерківської районної ради Володимир Бабенко звернувся до поліції з повідомленням про злочин, де відзначив, що керівництвом ДЖКГ завдано шкоду пам’ятці архітектури.

Мова йде про неналежне утримання будівлі, що призвело до руйнування водонапірної вежі, яка зазнала значних пошкоджень унаслідок пожежі, що призвело до руйнування її даху та фасаду. Крім того, на прилеглій території влаштовано смітник, який наносить шкоду довкіллю.

Зокрема, Володимир Бабенко зазначає, що водонапірна вежа знаходиться на жвавому перехресті, тому подальше руйнування конструкцій несе загрозу життю та здоров’ю мешканців Білої Церкви. На звернення депутата відреагувало Білоцерківське районне управління поліції, відкривши кримінальне провадження № 12021111030002831

Нагадаємо, що в місті Біла Церква шахраї обдурили 98-річного ветерана Другої світової війни, який замовив у них слуховий апарат.


Читати "Моя Київщина" у Telegram