#

Володимир Зеленський на урочистостях з нагоди Дня Незалежності: Нехай дні перемир'я стануть місяцями, роками, десятиліттями

24.08.2020 11:07
Володимир Зеленський на урочистостях з нагоди Дня Незалежності: Нехай дні перемир'я стануть місяцями, роками, десятиліттями
Володимир Зеленський

Розпочинаючи свій виступ на урочистих заходах з нагоди 29-ої річниці Незалежності України, президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що досягнута домовленість про запровадження повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі трансформується у повноцінне встановлення миру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційне Інтернет-представництво Президента України.

Перед виступом Президента прозвучав Державний гімн України та пролунало 10 святкових залпів. Церемоніальна група воїнів роти почесної варти підняла Державний прапор України.

Сьогодні, у 29-й день перемир’я, у 29-ту річницю Незалежності ми всі просимо Бога лише про одне – нехай дні тиші стануть місяцями. Місяці – роками. Роки – століттями, а потім тисячоліттями. Миру, злагоди та процвітання української землі, – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський нагадав, як під час свого першого виступу як Президента на урочистостях з нагоди Дня Незалежності рік тому він розповів, що кожен його ранок починається з смс-повідомлення від Генерального штабу України про кількість поранених та загиблих на передовій за минулу добу.

 Цифри бувають різними, та тільки одне повідомлення робить ранок добрим. Поранених – нуль. Загиблих – нуль, – зауважив Глава держави.
Сьогодні, 29-й день поспіль, у мене і всієї нашої України ранок дійсно добрий. Так, перед нами постало багато нових викликів. Але сьогодні – 29 днів, як на сході України у нас немає бойових втрат. 29 днів, як українські міста та села не ховають своїх героїв. 29 днів, як не плачуть мами. 29 днів, як дружини та діти чують у телефонній слухавці: «Цілую вас, мої рідні. Скоро повернуся додому», – додав Глава держави.

Володимир Зеленський розповів, що під час останньої своєї робочої поїздки на схід України спілкувався з місцевими мешканцями й цікавився, чи знають вони про домовленість щодо припинення вогню.

Я запитав у місцевих жителів, чи чули вони новину, що ми домовилися про "тишу". Вони відповіли: "Ми чуємо не новину – ми чуємо тишу", – резюмував Президент.
Читати "Моя Київщина" у Facebook