#

Волонтери з Горенки приготували військовослужбовцям рекордну кількість шашлику

05.05.2021 19:07
Волонтери з Горенки приготували військовослужбовцям рекордну кількість шашлику
Фото з місця події

За ініціативи громадської організації "Небайдужі громадяни Горенки" волонтери приготували для військовослужбовців Збройних Сил України рекордну кількість шашлику

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Оперативного командування "Південь".

Волонтери приготували 401 шампур шашлику. Рекорд України був зафіксований профільними експертами, які підтвердили це спеціальним сертифікатом. Подію було зареєстровано в національному реєстрі Рекордів України у розділі "Кулінарія" за одночасне приготування найбільшої кількості шампурів м’яса для військовослужбовців ЗСУ.

Велетенський мангал було встановлено силами військовослужбовців окремого мотопіхотного батальйону. Довжина всіх шампурів склала 160 метрів. На встановлення рекорду пішло приблизно 700 кг свіжого м’яса.

Для українських захисників учасники організації, діти та їхні батьки з Києва та області передали пасочки, листи та малюнки. В день свята отець Макарій освятив паски, а потім всіх військовослужбовців чекав вже приготований на “рекордному” мангалі шашлик. Відчуття свята на передовій вкрай необхідне для підтримання бойового духу військових.

Нагадаємо, що Фастівський курінь українського козацтва обрав отаманом ветерана бойових дій на Донбасі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook