#

Воїни 72-ї бригади розповіли, як завдяки донатам громадян знищили ворожий літак (ФОТО)

23.06.2022 10:30
Воїни 72-ї бригади розповіли, як завдяки донатам громадян знищили ворожий літак (ФОТО)
Фото з місця подій

За кошти громадян із фонду "Повернись живим" було придбано тренажер стільця-зенітника ПЗРК "Ігла", на якому воїни 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців проходили тренування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "72 ОМБр ім. Чорних Запорожців" у Facebook.

Нагадаємо, що днями Чорні Запорожці на Донеччині підбили російський штурмовик СУ-25. Військові повідомили завдяки чому це стало можливим:

1 200 000 гривень – це багато? Так, чимало. І це були ваші гривні, люди. Які ви довірили фонду Повернись живим. І на ці кошти  фонд придбав тренажер стрільця-зенітника переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла", розробки київського НВП "Енергія 2000". І передав у нашу бригаду. За декілька тижнів більш ніж 70 бійців пройшли повний курс навчання, багато хто зараз навчається теж.

Запорожці запевняють, що не згаяли жодної гривні, яку люди перерахували на допомогу військовим. Так, саме за допомогою ПЗРК "Ігла" було підбито ворожий винищувач СУ-25, вартість якого становить аж 385 000 000 гривень.

У дописі бригади йдеться:

Кожна ваша гривня перетворилась на зброю відплати та помсти. Ще чимало рашистської сволоти буде прибрано з нашого неба завдяки вам. Так, нас очікує тяжкий шлях та випробування, але ми здолаємо його разом.


Читати "Моя Київщина" у Facebook