#

Хабар у 50 тис доларів: на Київщині постануть перед судом посадовець ДФС та адвокат

20.02.2021 13:30
Хабар у 50 тис доларів: на Київщині постануть перед судом посадовець ДФС та адвокат
Фото з мережі Інтернет

Посадовець ГУ Державної фіскальної служби вимагав та отримав через адвоката-посередника 50 тис доларів неправомірної вигоди від засновника приватної компанії за прийняття рішення у кримінальному провадженні на користь його фірми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Прокурори САП прийняли рішення про закінчення досудового розслідування та скерування до суду обвинувального акту стосовно керівника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, викритого у квітні 2020 року на отриманні 50 тис дол США неправомірної вигоди, а також адвоката, який виступав посередником у справі.

Посадовця Головного управління Державної фіскальної служби викрито 7 квітня 2020 року детективами НАБУ спільно з ГУ внутрішньої безпеки ДФС України.

Слідство встановило, що вищевказаний посадовець вимагав та отримав через адвоката-посередника 50 тис дол США неправомірної вигоди від засновника приватної компанії за прийняття рішення у кримінальному провадженні на користь його фірми.

Дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Адвокату інкриміновано - ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України. Так, 18 лютого обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Також нагадаємо, що на Київщині будуть судити 26-річного хлопця, який намагався дати хабар правоохоронцям.

Читати "Моя Київщина" у Telegram