#

Художник із Макарівщини передав свої картини в США на благодійний аукціон

24.05.2022 12:45
Художник із Макарівщини передав свої картини в США на благодійний аукціон
Фото з місця подій

У п’ятницю, 20 травня, у приміщенні Українського дому у Вашингтоні пройшов доброчинний аукціон зі збору коштів для дітей, які постраждали від війни в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Анатолія Марчука у Facebook.

Зазначимо, що на аукціоні українського сучасного мистецтва "Мистецтво дарує життя: Україна" виставили 35 творів українських художників, які до Вашингтона привезли київські галереї Sofia-A Gallery та Artfira Gallery.

Цей аукціон допоможе привезти дітей, які постраждали під час війни, до Америки на лікування, а саме реабілітацію та протезування. 

Дві картини художника з Макарівщини Анатолія Марчука також представили на доброчинній виставці-аукціоні. На головному фото пейзажі Марчука розташовані ліворуч у другому ряду.

Довідково. Марчук є організатором щорічних пленерів у Козичанці Макарівського району, у яких беруть участь як молоді, так і визнані художники та скульптори України. Він є автором герба та прапора Макарівщини, символіки абсолютної більшості сіл району. 

Марчук –  учасник всеукраїнських та закордонних мистецьких виставок. Його полотна зберігаються в багатьох провідних художніх музеях України та Польщі, колекціях Міністерства культури, Дирекції виставок Національної спілки художників України та приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, США, Австралії та Канади.

Читати "Моя Київщина" у Facebook