#

Яготинська міськрада поширює фейки про урядову ініціативу (ФОТО)

04.04.2022 18:55
Яготинська міськрада поширює фейки про урядову ініціативу (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 3 квітня, на сторінці Яготинської міськради у соціальних мережах з’явився допис, де вони пишуть, що SMS-розсилка від абонента Ukraine є небезпечною

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Яготинська міська рада" у Facebook.

У дописі вказано таке:

Массово надходять смс від абонента "Ukraine" із текстом "Розкажи свою історію війни – світ має знати правду! З покликанням".  Не виключається можливість розсилки даного смс, із метою отримання даних (контактів та чатів у меседжерах). Перевіряється покликання на сайт. Не відкривати, видаляти відразу.

Однак варто зауважити, що Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про безпечність такого повідомлення від Ukraine із покликанням на mywar.mkip.gov.ua. Адже цей сайт створений Міністерством культури та інформаційної політики України, аби громадяни розповідали свої історії війни для всього світу. Акаунт, з якого було здійснено розсилку повідомлення під назвою "Ukraine", належить Держспецзв'язку.

Проте представники ради свідомо вводять в оману користувачів соцмережі, а також не намагаються усунути свою ганебну помилку.

Нагадаємо, що українські гвардійці розшукали важливі документи батальйонно-тактичної групи бригади рф, яка брала участь у боях у Київській області.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: