#

Юний бучанець створив власну соціальну мережу

19.05.2021 20:00
Юний бучанець створив власну соціальну мережу
Андрій Щербаков

Бучанець Андрій Щербаков створив соціальну мережу з аудіопублікаціями та отримав перемогу у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої Академії наук України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Бучанська міська рада. Офіційна сторінка" у Facebook.

З шостого класу Андрій захоплюється темою розробки сайтів та вже має декілька перемог у всеукраїнському конкурсі "iTalent", 2 місце у міжнародному конкурсі "Google Code-in" від організації, яка займається розробкою ресурсу "Wikipedia", у всеукраїнській інтернет-олімпіаді у номінації саме із розробки веб-сайтів.

Андрій написав у своєму мотиваційному листі, що з метою стати новатором, та начитавшись багато критики у бік Facebook-у за його незручний інтерфейс, він почав створювати власну соціальну мережу під назвою "SpeechFeed", що у перекладі з дослівної англійської означає "Мовна стрічка".

Також він додав, що оскільки наявність голосових повідомлень як основної відмінності від інших соцмереж, навряд чи зробить проєкт популярним, він вирішив додати туди автоматичний переклад у текст, щоб люди із вадами слуху і просто бажаючі саме читати, могли спокійно прочитати пост. Також можливість запису аудіоповідомлень може бути особливо корисною для людей із вадами зору, бо натиснути одну кнопку легше, аніж набирати цілий текст на клавіатурі.

Нагадаємо, що в рамах президентської програми "Велике будівництво" у Бучі зводять сучасну Академію спорту.

На зображенні може бути: 4 людини

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: