#

З початку 2020 року на Київщині легалізовано працю більше 16 тис осіб

24.12.2020 09:50
З початку 2020 року на Київщині легалізовано працю більше 16 тис осіб
Фото з мережі Інтернет

З початку поточного року на Київщині легалізовано працю 16251 найманих осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з покликанням на пресслужбу ГУ ДПС у Київській області.

У результаті профілактичних роз’яснювальних заходів щодо неприпустимості трудової зайнятості населення без додержання норм законодавства за 11 місяців 2020 року роботодавці пристоличного регіону офіційно оформили на роботу більше 16 тисяч осіб.

Загалом з початку року обсяг виплаченої їм заробітної плати склав 84,5 млн грн, з яких до бюджету надійшло 15,2 млн грн ПДФО та 18,5 млн грн єдиного внеску, – зазначив начальник ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський.

Зазначимо, що роботодавець повинен повідомити податкову службу про прийняття працівника на роботу. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором в один із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;
  • на паперових носіях разом з копією в електронній формі, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно головного державного інспектора територіального управління Державного агентства рибного господарства за систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України).

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: