#

З початку року жителі Київщини сплатили в держбюджет 13,4 млрд грн

04.11.2021 20:00
З початку року жителі Київщини сплатили в держбюджет 13,4 млрд грн
Фото з мережі інтернет

 У січні-жовтні до державного бюджету платники Київщини спрямували 13,4 млрд грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням пресслужбу ДПС.

Начальниця ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова зазначила, що дохід бюджету збільшився на 19% або 2,1 млрд грн порівняно з відповідним періодом минулого року.

Найбільші суми до бюджету забезпечили платники Бучанського району – 3,6 млрд грн, Броварського – 2,2 млрд грн та Білоцерківського – 2 млрд грн.

Більшу частину надходжень складає сплата податку на додану вартість. Станом на 1 листопада сума, яку перерахували у скарбницю платники Київщини, дорівнює 7 млрд грн, що на 15% або 890 млн грн перевищує минулорічний показник в аналогічному періоді.

Зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили 3,4 млрд грн, збільшивши суму на 20%, що грошовому вираженні дорівнює 565 млн грн. Більш ніж на третину зросла сплата податку на прибуток підприємств: за січень-жовтень до держбюджету надійшло 1,8 млрд грн з темпом приросту 452 млн грн до показника 2020 року.

На підтримку армії платники податків Київської області спрямували 930 млн грн, що на 18% або 145 млн грн більше, аніж надійшло минулоріч.

Нагадаємо, що 4 листопада бориспільські патрульні затримали чоловіка, який порушив ПДР, не зупинився на вимогу та керував транспортним засобом, що перебуває у розшуку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram