#

За фактом побиття журналістів біля будинку міністра на Київщині відкрито кримінальну справу

26.04.2018 05:22
За фактом побиття журналістів біля будинку міністра на Київщині відкрито кримінальну справу

Вчора, 25 квітня, у прокуратурі Київщини повідомили про відкриття провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, які знімали матеріал про будинок міністра фінансів у Бориспільському районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Повідомляється, що в суботу, 21 квітня, в Бориспільському районі директор садового товариства перешкоджав журналістам телеканалу "1+1" проводити зйомку. За вказаним фактом Бориспільським ВП ГУ НП в Київській області внесено відомості до єдиного обліку.

Читайте також: На Київщині під час зйомок сюжету про нерухомість міністра фінансів побили журналістів (ВІДЕО).

Втім, за результатами перевірки матеріалів ЄО Бориспільською місцевою прокуратурою встановлено, що всупереч вимогам ч. 1 ст. 214 КПК України відомості про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені та досудове розслідування не розпочато.

Зважаючи на це, Бориспільська місцева прокуратура внесла відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

На даний час, процесуальним керівником, у порядку ст. 36 КПК України, слідчому надано вказівки. Досудове розслідування триває та взято на особистий контроль керівництвом місцевої прокуратури.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: