#

За ініціативою Мінрегіону уряд виділить Київщині 400 млн грн з резервного фонду

12.04.2022 19:56
За ініціативою Мінрегіону уряд виділить Київщині 400 млн грн з резервного фонду
Олексій Чернишов

Уряд виділить Київській області 400 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОДА.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов напередодні давав інтерв'ю французькому виданню Le Figaro, в якому заявив, що ніколи з часів Другої світової війни європейська країна не зазнавала таких руйнувань і втрат. За словами очільника Мінрегіону, відновлення потребують 14 тисяч житлових будинків по всій Україні. Київщина, як одна з найбільш постраждалих територій, отримає за ініціативи Міністерства розвитку громад та територій 400 млн грн із резервного фонду. 

Кошти надійдуть обласним військовим адміністраціям та будуть спрямовані на проведення першочергових робіт. Мова про заміну розбитих вікон та дверей, ремонт покрівель, розбирання руйнувань, ліквідацію вибоїн на дорогах населених пунктів та на інші критично необхідні заходи. Олексій Чернишов вже відвідав зруйновану російськими військами Бородянку, заявивши, що дві третини багатоповерхових житлових будівель у селищі пошкоджено або зруйновано. 

За його словами, одразу після перемоги потрібно буде відновлювати інфраструктуру, газопостачання, електропостачання, опалення, водопостачання, мости та багато інших знищених загарбниками об'єктів. Олексій Чернишов зазначив, що міждержавне, державне, а також фінансування з боку приватних корпорацій матиме для відбудови країни вирішальне значення. Однак говорити про це поки рано, оскільки продовжуються бойові дії. 

Зазначимо, що Олексій Чернишов працює на посаді міністра розвитку громад та територій з березня 2020 року. Перед цим він пів року був головою Київської обласної державної адміністрації. Свого часу очільник Мінрегіону був головою Наглядової ради Українського клубу нерухомості URE Club, заснував інвестиційну компанію VI2 Partners та організацію KyivVision Foundation.

Нагадаємо, що упродовж шести днів реєстрації, понад вісім тисяч громадян України виявили бажання бути добровольцями-рятувальниками.

Читати "Моя Київщина" у Facebook