#

За процесуального керівництва прокуратури Київщини викрили міжнародний канал контрабанди наркотиків (ФОТО)

26.04.2024 08:29
За процесуального керівництва прокуратури Київщини викрили міжнародний канал контрабанди наркотиків (ФОТО)
Фото з місця подій

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом організації міжнародного каналу контрабанди наркотичних засобів з метою їх збуту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, четверо мешканців Житомира налагодили канал контрабандного переміщення канабісу і кокаїну з Канади до України. Наркотики доставляли за допомогою міжнародних відправлень та  маскували їх в коробках з-під дитячих іграшок та одягу. Після отримання "товару" його фасували і відправляли для подальшого збуту так званим закладчикам по всій країні. 

Правоохоронці провели обшуки, за результатами яких вилучено міжнародні відправлення з 8 кг особливо небезпечного наркотичного засобу   канабіс та 15 г кокаїну.

Орієнтовна вартість вилученого складає 4 мільйона гривень.

За клопотанням прокуратури всім підозрюваним обрано запобіжні заходи, організатору протиправної схеми – безальтернативне тримання під вартою. 

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими ГУ СБ України  у м. Києві та Київській області, ГУ "Д" ДЗНД СБУ та працівниками управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці Департаменту боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Держмитслужби.

Нагадаємо, що Києво-Святошинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно мешканця Київщини, який організував на території області нарколабораторію.


Читати "Моя Київщина" у Facebook