#

За рішенням суду накладено обмеження на відчуження 49,5% часток українських дочірніх компаній Ferrexpo

27.03.2024 10:04
За рішенням суду накладено обмеження на відчуження 49,5% часток українських дочірніх компаній Ferrexpo
Фото з мережі Інтернет

Суд наклав обмеження на відчуження 49,5% часток українських дочірніх компаній групи Ferrexpo, мажоритарним акціонером якої є бізнесмен Костянтин Жеваго

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Українські Новини.

Ferrexpo отримала повідомлення про винесення ухвали суду в українському реєстрі судових рішень, яка накладає обмеження на певні корпоративні права в усіх українських дочірніх компаніях групи.

Ці обмеження накладаються на 49,5% часток українських дочірніх компаній групи, за винятком ТОВ "ТІС-Руда" та ТОВ "Нова Логістика", де сукупне обмеження становить 24,7% та 25,2% відповідно.

Обмеження не впливають на право власності на акції, але забороняють їх передачу та обмежують певні права, пов'язані з акціями, включаючи право голосу. Група підтверджує, що вона не має наміру і ніколи не мала наміру передавати акції своїх дочірніх підприємств,

- йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, ці обмеження є частиною поточної серії судових розглядів проти Жеваго, пов'язаних з банком "Фінанси та Кредит", і не мають відношення до Ferrexpo.

Ще у січні Апеляційний суд підтвердив зобов'язання щодо порук на 4,7 млрд гривень Полтавського гірничозбагачувального комбінату за кредитами банку "Фінанси та Кредит".

Білоцерківська міська рада викупила за 298,6 млн гривень Білоцерківську ТЕЦ, яку НБУ забрав у Жеваго за борги.

Нацбанк став власником Білоцерківської ТЕЦ завдяки рішенню Господарського суду Київської області.

Зокрема, у травні 2023 року суд задовольнив позов НБУ про звернення стягнення на переданий в заставу Нацбанку єдиний майновий комплекс Білоцерківської ТЕЦ.

Ця компанія була майновим поручителем за зобов'язаннями банку "Фінанси та Кредит" перед НБУ за кредитами рефінансування.

Національний банк 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про віднесення банку "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

На момент ухвалення цього рішення акціонером банку був Жеваго, який опосередковано володів 97,67% акцій.

Нагадаємо, що акції Ferrexpo ексвласника Білоцерківської ТЕЦ, бізнесмена Жеваго впали ще на 12,7%, продовжуючи падати сьомий тиждень поспіль.

Читати "Моя Київщина" у Facebook