#

За спалювання сміття жителів Бориспільського району чекають штрафи

20.06.2021 10:30
За спалювання сміття жителів Бориспільського району чекають штрафи
Фото з мережі Інтернет

Поліцейські Бориспільщини з початку весняно-літнього періоду задокументували понад 10 фактів порушення правил благоустрою, передбачених ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Так, установлено, що мешканець села Нечипорівка Бориспільського району поблизу сільського клубу спалював сміття, чим порушив правила благоустрою. Також задокументовано, що жителька міста Яготин спалювала сміття на березі річки.

За  вказаними фактами працівники відділення поліції № 2 (місто Яготин) Бориспільського районного управління поліції склали протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За порушення вказаної норми передбачено накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також у літній сезон пожежонебезпечний період сягає свого піку. Саме влітку зростає кількість відвідування лісових насаджень населенням, що зумовлює зростання кількості пожеж.

Поліція Київщини закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки та відмовитися від спалювання сміття й рослинних залишків, особливо на території лісу.

Нагадаємо, що жителям Київщини пропонують ще один туристичний маршрут Бориспільщиною.

Читати "Моя Київщина" у Facebook