#

За тиждень у суді розглянуть справу щодо повернення громаді Чернечого лісу

25.01.2022 19:00
За тиждень у суді розглянуть справу щодо повернення громаді Чернечого лісу
Фото з місця подій

У понеділок, 31 січня, у Господарському суді Київської області відбудеться чергове засідання за позовом прокуратури Київської області про повернення 19 га до державної власності і лісового фонду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Юлії Ровенської у Facebook.

Авторка допису пише, що суддя Господарського суду Київської області Андрій Кошик прийняв передбачуване рішення – задовольнив позов забудовника ТОВ "Ходосівські Системні Інвестиції" до Феодосіївської сільради щодо скасування рішення (згоди) на передання 19 га до заказника Чернечий ліс та заборони подальшого прийняття такого рішення.

Юлія Ровенська додає, що суддя має погану репутацію й уже притягався до дисциплінарної відповідальності у лютому 2019 року. Ще на початку цього судового процесу мешканці Феодосіївської громади збирали підписи щодо його відводу, але це було безрезультатно.

Незважаючи на програш у вказаній справі, нині ще тривають два судові процеси щодо Чернечого лісу. Тому, виграш у будь-якому із них автоматично знівелює перемогу забудовника у першій справі.

Тож, чергове засідання по одній з цих справ (за позовом прокуратури Київської області про повернення 19 га до державної власності і лісового фонду) відбудеться у понеділок, 31 січня. Засідання буде вести суддя Андрій Черногуз, який, за словами авторки допису, має гарну репутацію та пускає до зали засідань усіх охочих.

Юлія Ровенська звертається:

Я дуже прошу усіх небайдужих приїхати у понеділок до суду і бути присутніми на засіданні! Така присутність важить набагато більше, ніж може здатися. Відстоїмо Чернечий ліс разом!

Нагадаємо, що два будинки ЖК "Емоція" від Team Development, які знаходяться у селі Хотів Феодосівської ОТГ, не вводять у експлуатацію через значну кількість порушень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook