#

За тримання автівок на штрафмайданчику Білої Церкви з людей вимагають тисячі гривень (ВІДЕО)

01.03.2023 18:00
За тримання автівок на штрафмайданчику Білої Церкви з людей вимагають тисячі гривень (ВІДЕО)
Фото з місця подій

За тримання автомбілів на штрафмайданчику у Білій Церкві з їхніх власників вимагають суми у десятки разів вищі, ніж ті, що передбачені законодавством

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сюжет телеканалу "Крокус".

Журналісти розповідають, що у Білій Церкві та районі наразі чи не всі затримані машини доставляють на штафмайданчик посеред поля просто неба.

Далі йдеться про те, що ціни за тримання автівок дуже відрізняються. До прикладу, один потерпілий мав заплатити 7 тис грн за два дні перебування його автомобіля там, а інший чоловік повинен віддати 9 тис грн за два тижні. У сюжеті відзначили:

Це опосередковано може свідчити про те, що ціни на послуги зберігача авто "беруть зі стелі". Тим паче, що жодних чеків, чи будь-яких інших документів більшість наших героїв так і не отримали.

Адвокат Сергій Грибенников пояснює, що коли в касу підприємства вноситься готівка, то особі, яка вносить кошти, повинні надавати певний документ, що підтверджує цю операцію. Тож доходи штафмайданчика є необлікованими та не можуть бути внесені до бюджету міста Біла Церква.

Тож люди, які займаються цією діяльністю, зараз без жодних фіскальних документів вимагають кошти, що в декілька десятків разів перевищують вартість послуг зберігання авто, яка встановлена Кабінетом міністрів.

У коментарях до публікації Білоцерківське райуправління поліції повідомило, що за цим фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі проводиться ряд першочергових слідчих дій для повного та об'єктивного розслідування.

Нагадаємо, що ЖКГ Білоцерківської міської ради оголосив тендер на поточний ремонт вулиці Надрічної.


Читати "Моя Київщина" у Facebook