#

За вбивство цивільного на Київщині судитимуть військовослужбовців армії рф

06.03.2024 17:03
За вбивство цивільного на Київщині судитимуть військовослужбовців армії рф
військовослужбовці рф

За знущання над цивільним населенням на Київщині та вбивство судитимуть командира розвідвзводу 104 десантно-штурмового полку 76 десантно-штурмової дивізії зс рф та двох його підлеглих

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу прокуратури Київщини.

Розслідування встановило, що у березні 2022 року обвинувачені приїхали на блокпост між окупованими селами Забуччя, Дмитрівка та Михайлівка Бучанського району Київської області. Командир виявив у телефоні чоловіка, якого затримали інші військовослужбовці, фото коктейлів Молотова та матеріалів для споруд блокпостів. Беззбройний чоловік доводив окупантам, що він цивільний і не несе для них жодної загрози. Попри це, його затримали, помістили у бронеавтомобіль і вивезли до лісопосадки. 

За наказом командира розвідвзводу, командир 2-го відділення розвідвзводу та заступник командира взводу снайперів, які перебували в його підпорядкуванні, допитували затриманого на предмет приналежності до Збройних Сил України. Його били та імітували страту, здійснюючи постріли поряд із головою. Після тортур російські військовослужбовці, за наказом свого керівника, вбили цивільного чоловіка і залишили тіло у лісопосадці. 

У червні 2023 року указом президента рф командиру розвідвзводу присвоєно звання героя рф. Медаль "золотая звезда" йому вручив особисто міністр оборони країни-агресора. Причетність обвинувачених до злочину підтверджує їхній співслужбовець, якого військовослужбовці ЗСУ взяли у полон під Херсоном. 

Нагадаємо, що прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру завідувачці фінансово-бухгалтерського обліку та звітності одного з регіональних підрозділів Державної міграційної служби у службовій недбалості.

Читати "Моя Київщина" у Facebook