#

Заступниця голови Київської обласної ради взяла участь у бізнес-форумі "Жіноче лідерство в часи викликів. Київщина" (ФОТО)

23.06.2023 12:05
Заступниця голови Київської обласної ради взяла участь у бізнес-форумі "Жіноче лідерство в часи викликів. Київщина" (ФОТО)
Фото з місця події

У столиці пройшов жіночий бізнес-форум "Жіноче лідерство в часи викликів. Київщина"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київська обласна рада.

Разом із Тетяною Семеновою, участь у форумі взяли голова Київської ОВА Руслан Кравченко, Президентка міжнародного клубу Woman Business Club, радник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк, Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні Аніца Джамич, перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, заступник Міністра економіки України Надія Бігун, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Мінцифра Валерія Іонан, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань бюджету, голова підкомітету з питань державних інвестиційних проєктів  Анна Пуртова, голова Постійної комісія КОР з питань освіти, науки, культури, духовності та релігії Олена Шуст.

У програмі форуму було заплановано три динамічні сесії. Перша сесія, під назвою "Роль жінки у відновленні економіки країни", була присвячена обговоренню важливої ролі жінок у забезпеченні економічного відновлення України. Учасниці форуму активно ділилися своїми стратегіями, ініціативами та новими ідеями, спрямованими на підтримку жіночого підприємництва та загального економічного зростання.  Тетяна Семенова розповіла про свою особисту боротьбу з ворогом, організацію гуманітарної допомоги та єдність українців та людей з інших країн.

Друга сесія "Грантові можливості та фінансові інструменти підтримки підприємництва" привернула увагу учасниць до питань фінансової підтримки та доступу до грантових можливостей. Під час цієї сесії жінки-підприємниці мали змогу ознайомитися з різними фінансовими інструментами, які сприяють розвитку їх бізнесу.

Один з ключових аспектів обговорення становив доступ до фінансових ресурсів. Учасники форуму обговорювали шляхи отримання фінансової допомоги та грантів для розвитку своїх підприємств. Експерти та представники фінансових установ надавали корисну інформацію щодо можливостей фінансування, критеріїв відбору та процедур подання грантових заявок.

Крім того, учасниці форуму мали можливість почути про успішні кейси жінок-підприємниць, які вже отримали фінансову підтримку та зуміли розвинути свої бізнес-проєкти завдяки грантовим програмам. Ці історії успіху стали натхненням для інших учасниць, які мріяли про розвиток власного бізнесу, але потребували фінансової допомоги.

Сесія "Грантові можливості та фінансові інструменти підтримки підприємництва" також надала платформу для обговорення ефективного складання грантових заявок. Експерти ділилися порадами та кращими практиками щодо викладення інформації, формулювання мети та цілей проєкту, а також структурування бюджету.

Форум "Жіноче лідерство в часи викликів. Київщина" організовує  КОВА спільно з "Business Woman Club" за підтримки Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України".

Голова КОВА Руслан Кравченко у своєму виступі наголосив, що жіночий бізнес відіграє велику роль у розвитку економіки.

Мільйони жінок працюють, щоб зробити цей світ кращим. Половина ФОПів Київщини очолюють жінки. 28 відсотків новостворених підприємств за час повномасштабної війни створені саме жінками. Українські жінки кидають виклик чоловічому бізнесу та надихають світ. Підтримую створення жіночого координаційної ради

- сказав він.

Голова КОВА вручив відзнаки підприємницям Київської області, які зробили важливий внесок у відновлення регіону. Це визнання їхніх досягнень та мотивація для інших жінок-підприємниць.

За словами Президентки міжнародного клубу Woman Business Club Ганни Крисюк, попри безлічі воєнних викликів жінки успішно ведуть бізнес, адаптуються до нових реалій, обираючи нові ефективні стратегії.

Нагадаємо, що на форумі REBUILD UKRAINE 2023 презентують проект відновлення Ірпеня.


Читати "Моя Київщина" у Telegram