#

Заступник керівника Київської обласної організації партії "Солідарність" Ярема виступив на захист екс-міністра часів Порошенка

16.11.2021 09:14
Заступник керівника Київської обласної організації партії "Солідарність" Ярема виступив на захист екс-міністра часів Порошенка
Володимир Демчишин

Колишній Генпрокурор України Віталій Ярема відстоює права колишнього міністра енергетики Демчишина, якому повідомили про підозру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Главком".

Заступник керівника Київської обласної організації партії "Солідарність" Ярема заявив, що підозра, яку ДБР оголосило колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину, – це безглуздий документ, у якому не міститься складу злочину.

За даними слідства, у грудні 2014-лютому 2015 року Демчишин своїми наказами призначив на посади державних підприємств на окупованих територіях представників терористичних організацій "Л/ДНР".

Крім того, із перевищенням службових повноважень змусив керівництво однієї з державних енергогенеруючих компаній укласти кілька угод із ними. Зокрема, на постачання вугілля на загальну суму понад 3 млрд гривень.

На оголошену підозру дуже гостро відреагував Віталій Ярема:

Судячи з документу, який я побачив, такого правового беззаконня, яке відбувається сьогодні у владі і яке чинить Державне бюро розслідувань щодо громадян, на моїй пам'яті не було. Генеральна прокуратура в 2014-2015 роках розслідувала кримінальне провадження, пов'язане із доставкою в Україну неякісного вугілля із Південно-Африканської Республіки. Були проведені слідчі дії, які передбачали проведення декількох експертиз і допитів експертів, а також фахівців у сфері вугільної і теплової промисловості. Були проведені декілька слідчих експериментів із спалюванням вугілля, доставленого із Південно-Африканської Республіки, які показали, що на теплових електростанціях вугілля, доставлене із ПАР, самостійно не горить і не створює необхідної температури для роботи ТЕС.

Він впевнений, що Демчишин не мав жодного стосунку щодо створення терористичних організацій ЛНР-ДНР. Метою його діяльності щодо закупівлі вугілля в шахтах Луганської та Донецької областей була державницька позиція, спрямована на забезпечення України теплом та електроенергією, у першу чергу забезпечення двох теплових станцій – Зміївської і Трипільської, оскільки вугілля, яке було доставлене із ПАР, не відповідало якості і не могло бути використаним на вищезазначених теплових електростанціях

Нардеп Володимир Ар'єв, колишній журналіст-розслідувач, наголошує - "підозра" ексміністру енергетики Володимиру Демчишину – це ще більший "юридичний треш", ніж та "підозра" Порошенку, яку свого часу відмовився підписувати ексгенеральний прокурор Руслан Рябошапка, за що і був звільнений з посади.

Він також наголосив, що з 22 сторінок так званої підозри 8 сторінок переказують історію створення ООН, цитують Конституцію України і, щоб було "страшно переконливо", багато пишуть про тероризм.

Нагадаємо, що у вересні поточного року жителі Київщини сплатили за житлово-комунальні послуги 872,9 млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook