#

Заступника голови СБУ на Київщині відсторонили через втручання в перехід громад до ПЦУ

17.09.2022 09:50
Заступника голови СБУ на Київщині відсторонили через втручання в перехід громад до ПЦУ
Фото з мережі інтернет

Т.в.о. голови СБУ Василь Малюк відсторонив Юрія Палагнюка, заступника начальника ГУ СБУ у Києві та Київській області, від посади через його втручання у процес переходу релігійних громад від УПЦ до ПЦУ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "LB.ua".

Раніше стало відомо, що СБУ надіслало на адресу Дарницької райдержадміністрації листа за підписом Палагнюка з проханням до представників місцевого самоврядування провести роз’яснювальну роботу щодо недопущення участі у зборах релігійних громад для переходу від УПЦ до ПЦУ представників місцевої влади, бо це "свідчить про передумови для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у Київському регіоні".

Також повідомляли, що Палагнюк звернувся в Управління культури Київської облдержадміністрації і попросив документи релігійної громади Парафія на честь Покрова Божої матері Бориспільської єпархії УПЦ с. Требухів Броварського району, яка захотіла перейти до ПЦУ.

В СБУ заявили, що листи Палагнюка є його власною ініціативою та до позиції Служби ніякого стосунку не мають. Самого заступника голови СБУ відсторонили від посади.

 Нагадаємо, що двом колишнім нардепам та псевдопосадовиці "ДНР", які разом із військами окупантів прийшли на Київщину, повідомлено про підозру у держзраді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram