#

Заступника Іванківського селищного голови піймали на розкраданні коштів

23.01.2023 10:20
Заступника Іванківського селищного голови піймали на розкраданні коштів
Фото з місця події

Заступника Іванківського селищного голови затримали за фактом привласнення 120 тис. грн бюджетних коштів  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

Посадовець, будучи головою комісії з відбору пропозицій для придбання житла в Іванкові, розробив злочинну схему заволодіння бюджетними коштами в межах програми з відселення мешканців з аварійних будинків.

Наприкінці грудня 2022 року до прокуратури звернулась мешканка Києва та повідомила про намір службових осіб Іванківської місцевої адміністрації придбати її квартиру в Іванкові за завищеною ціною. 

Місцеві чиновники запропонували придбати дану квартиру за бюджетні кошти, а потім заявили, що сума договору буде більшою від ринкової на 3 тис. дол. Посадовець вказав, що різницю від фактичної вартості квартири необхідно буде передати йому після перерахування грошей. Задокументовано факт заволодіння посадовцем бюджетними коштами на суму 120 тис. гривень.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Новим власником квартири, яку в такий спосіб придбали,, є дитина-сирота. 

Нагадаємо, що інженера одного з товариств звинувачують у розтраті понад 220 тис. грн бюджетних коштів під час обслуговування обладнання спецпідприємства у зоні ЧАЕС.  

Читати "Моя Київщина" у Facebook