#

Завод російсько-грецького бізнесмена "ПентоПак" у Борисполі виставили на продаж

06.05.2024 18:28
Завод російсько-грецького бізнесмена "ПентоПак" у Борисполі виставили на продаж
Фото з мережі Інтернет

Фонд держмайна України виставив на продаж завод "ПентоПак" у Борисполі, яке було конфісковане у родини російсько-грецького бізнесмена Івана Саввіді 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Forbes".

Стартова ціна "ПентоПак", який виробляє упаковки для мʼясопереробної галузі, – 203,7 млн ​​грн. Лот 6 травня буде опублікований в системі "Прозорро.Продажі". Онлайн-аукціон запланований на 31 травня.

За словами голови ФДМУ Коваля, це підприємство є "прибутковим бізнесом з потужним експортним потенціалом".  Завод співпрацює з відомими українськими брендами ("Рудь", "Глобино", "М’ясна гільдія") та експортує продукцію до понад 30 країн світу.  Також підприємство зберегло 193 робочих місця і не має заборгованостей по заробітній платі та перед бюджетом, зазначив голова ФДМУ.

Компанія планує модернізацію виробництва та вихід на нові ринки пакувальних матеріалів для молочної промисловості, переробки риби та упаковки кормів для тварин, додав Коваль.

Варто зазначити, що кошти від продажу підприємства "ПентоПак" планують спрямувати на відбудову України. 

Деталі

У 2015 році Іван Саввіді публічно підтримав окупацію Криму. Крім того, федерація "Греки Росії", яку фінансує Саввіді, передавала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам на Донбасі.

Саввіді – власник грецького морського порту "Салоніки" та футбольного клубу "ПАОК". В Україні йому належали компанії "ПентоПак" та "Атлантіс-Пак Україна".

У лютому цього року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення в дохід держави активів Івана Саввіді та його дружини Кіріякі, зокрема, і 100% корпоративних акцій ПрАТ "ПентоПак". Ці активи передані в управління АРМА.

За результатами 2023 року виручка "ПентоПак" перевищила 181,6 млн грн в порівнянні з 174,5 млн грн у 2022-му. Активи компанії на кінець 2023 року – 203,7 млн грн. "ПентоПак" отримала 37,2 млн грн чистого прибутку минулого року (47,5 млн грн – за 2022-й), свідчать дані YouControl.

Нагадаємо, що у Білій Церкві на аукціоні продають комунальне приміщення.


Читати "Моя Київщина" у Telegram