#

Західні країни відключають росію від SWIFT

27.02.2022 09:30
Західні країни відключають росію від SWIFT
Фото з мережі Інтернет

Учора, 26 лютого, ЄС, Велика Британія, США і Канада оголосили про відключення банків росії від SWIFT та запровадження санкцій проти Центробанку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Європейську правду".

Лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади та США у спільній заяві оголосили про новий потужний набір економічних санкцій, зокрема, відключення від платіжної системи SWIFT та заборону продажу "золотих паспортів" заможним росіянам.

У заяві Єврокомісії йдеться:

У міру того, як російські сили розв'язують свої атаки на Київ та інші українські міста, ми сповнені рішучості продовжувати покладати на росію витрати, які ще більше ізолюють росію від міжнародної фінансової системи та наших економік. Ми реалізуємо ці заходи найближчими днями.

Зазначимо, що відключення Москви від SWIFT означатиме, що російські банки не зможуть безпечно комунікувати з банками за межами країни.

Також, Західні країни у заяві наголошують:

Ми підтримуємо український народ цієї темної години. Навіть крім заходів, про які ми оголошуємо сьогодні, ми готові вжити додаткових заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за її напад на Україну.

Нагадаємо, що українські оператори Київстар, Vodafone та Lifecell заблокували доступ до своїх мереж для абонентів з росії та білорусі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook