#

Захисників із Бучанської громади нагородили орденами "За мужність" ІІІ ступеня

05.03.2024 20:58
Захисників із Бучанської громади нагородили орденами "За мужність" ІІІ ступеня
Фото з місця події

Полеглим Героям із Бучанської громади присвоєно ордени "За мужність" ІІІ ступеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської міськради.

Четверо Захисників, які самовіддано стали на захист свободи та незалежності, посмертно отримали державні нагороди від Президента України Володимира Зеленського.

Із них:

  • Андрій Дзюбенко на позивний "Баркас" – старший солдат Збройних Сил України. Ще у 2014-2015 роках пішов захищати Україну на Донбас. Під час окупації Бучі допомагав місцевим, а одразу після звільнення – пішов снайпером до лав ЗСУ і служив у 79-й бригаді. Трагічно загинув 24 серпня 2022 року поблизу Мар’їнки. У Героя залишились мати, сестра та племінники.
  • Олексій Футимський на позивний "Дикий" – солдат, кулеметник, командир відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки 3-го десантно-штурмового батальйону 79-ї бригади. Загинув при виконанні бойового завдання у районі Новомихайлівки Донецької області. У Героя залишилися мама, тато, дружина, донька та син.
  • Володимир Кербут на позивний "Буча" – командир стрілецького відділення у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді. Вступив до лав ЗСУ одразу після повномасштабного вторгнення і вирушив захищати кордони України на Донеччину. 7 січня 2023 року трагічно загинув під Бахмутом. У Героя залишилися дружина, син та донька.
  • Микола Нікітін на позивний "Зяблік" – солдат, протитанкіст 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. У свої 20 років юний Герой пройшов довгий бойовий шлях: захищав Горенку, Мощун, Бахмут, Кодему, Микільське, Вугледар. Захисник загинув у нерівному бою на Донеччині, прикриваючи відхід поранених побратимів. Без надійного плеча залишились батько, мати та дружина.

Героїчний подвиг Захисників навіки залишиться у серцях українців. 

Нагадаємо, що зниклий безвісти військовий з Ірпеня виявився загиблим.


Читати "Моя Київщина" у Facebook