#

Збитки на 42 млн: на Київщині судитимуть експодатківця

08.11.2021 11:00
Збитки на 42 млн: на Київщині судитимуть експодатківця
Фото з місця події

На Київщині судитимуть колишнього інспектора Державної фіскальної служби України, через чию службову недбалість державі завдано збитків на понад 42 млн гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДБР.

Встановлено, що інспектор перевіряв сплату податків чоловіком, який займається будівництвом та продажем нерухомості. За законом, він мав зареєструватися як фізична особа–підприємець та сплачувати податки державі у розмірі 18%. Натомість він здійснював діяльність як  фізична особа і відповідно сплачував лише 5%.

Під час перевірки інспектор "не помітив" явних порушень законодавства та не відобразив їх в акті. Відповідно комерсант лише частково сплатив податки, зокрема й податок на додану вартість, від будівництва та продажу нерухомості на майже 300 млн гривень.

Згідно із висновком судово-економічної експертизи, через оборудку державі завдано збитків на 42 млн гривень. Колишній посадовець обвинувачується у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, що працівники ДБР повідомили про підозру колишньому голові Бородянської районної державної адміністрації, через недбалість якого цінні державні землі "Тетерівського лісгоспу" площею 2 га перейшли у приватну власність.

Читати "Моя Київщина" у Telegram