#

Зеленський нагородив орденами рятувальників Київщини

18.03.2022 08:46
Зеленський нагородив орденами рятувальників Київщини
Фото з місця події

Президент Володимир Зеленський відзначив працівників ДСНС Київщини, які рятували людей від наслідків російських ударів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт президента України.

Орденом "За мужність" ІІІ ступеня нагородили старшого прапорщика служби цивільного захисту Юрія Бородая, який під вогнем окупантів гасив пожежу, що виникла внаслідок ворожого обстрілу в будівлі Державного податкового університету в місті Ірпені, та запобіг подальшому поширенню вогню.

Нагородили також капітана служби цивільного захисту Олексія Романенка, який під вогнем окупантів ліквідував наслідки обстрілу будівлі Державного податкового університету в Ірпені.

Орден "За мужність" ІІІ ступеня отримав і полковник служби цивільного захисту Тарас Гордієнко. Він керував виїздами на ліквідацію наслідків ракетних ударів окупантів по містах Ірпінь та Буча, очолював ліквідацію пожежі у школі мистецтв у Бучі, займання близько 30 приватних житлових будинків та багатоповерхівки. 

Окрім цього президент нагородив полковника служби цивільного захисту Віктора Дарагана. 2 березня він евакуював 200 мирних мешканців смт Бородянка, які дві доби сиділи під завалами власних будинків.

Орден отримав майор служби цивільного захисту Іван Мариць. Він разом з перших днів вторгнення виїжджав на ліквідацію наслідків російської агресії. Завдяки йому було звільнено мешканців, які спустилися в укриття й опинилися під завалами будівель. 

Нагадаємо, що 17 березня під час евакуації мирного населення на Київщині, московити почали обстріл із танків, у результаті чого загинули двоє працівників поліції, ще один поранений.

Читати "Моя Київщина" у Facebook