#

Зеленський нагородив загиблого героя з Боярки орденом "Золота Зірка"

10.07.2023 18:24
Зеленський нагородив загиблого героя з Боярки орденом "Золота Зірка"
Володимир Барчук

Звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" присвоїли загиблому жителю Боярки Володимиру Барчуку  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Боярської ОТГ.

21 червня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу с. Дементіївка Харківської області капітан Володимир Барчук потрапив під ворожий артилерійський обстріл та отримав тяжкі поранення. 22 червня від отриманих чоловік поранень помер, але евакуювати тіло було неможливо.

Через інтенсивні обстріли тіло залишили неподалік місця, де відбувався бій. Забрати його вдалося лише завдяки контрнаступу ЗСУ і після звільнення Харківської області. 

Володимир Васильович Барчук народився 24 грудня 1973 року в місті Коломия Івано-Франківської області. У 1998 р. переїхав у Боярку, де і жив до початку війни. 24 лютого 2022 року чоловік одним із перших був у воєнкоматі. Захищав аеропорт "Київ", потім Ірпінь і Бучу, а згодом воював на Харківському напрямку. Він був командиром стрілецької роти. Володимир Барчук похований на Алеї Героїв у м. Боярка Київської області.

Нагадаємо, що перебуваючи на лікуванні у Київському шпиталі після кількох важких поранень 30 червня помер Нестеренко Олег, житель села Новосілки Боярської громади.

Читати "Моя Київщина" у Telegram