#

Зеленський наказав перевірити готовність 4-ох областей до вторгнення з Білорусі

17.06.2022 08:45
Зеленський наказав перевірити готовність 4-ох областей до вторгнення з Білорусі
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача через можливу загрозу з боку Білорусі та наказав перевірити готовність українських сил в чотирьох областях

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на секретаря РНБО Олексія Данілова в ефірі програми "Говорить великий Львів".

Данілов розповів, що під час засідання всі органи, дотичні до оборони, давали оцінку обстановці в Булорусі – стану війська, кількості військових рф, ймовірним планам. Секретар РНБО наголошує: 

Все це перебуває на контролі нашого президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала доволі довго. І я вважаю, що доволі ефективно.

Після зібрання президент дав доручення провести перевірку в чотирьох областях на випадок, якщо будуть відбуватися повторні виклики для нашої країни. Данілов не уточнив, про які області мова. З Білоруссю межують Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська області. Саме на Київщину російські війська у лютому зайшли з території Білорусі.

Нагадаємо, що 16 червня заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що на даний момент немає загрози наступу ворога на Київському напрямку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook