#

Жителі Київщини не повністю розуміють реформу децентралізації, - соцопитування

18.04.2018 13:47
Жителі Київщини не повністю розуміють реформу децентралізації, - соцопитування

2 квітня ВГО «Поруч» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва розпочав роботу над новим проектом «Енергія поколінь – співпраця молоді та людей старшого віку задля децентралізації»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на офіційний сайт Немішаївської селищної ради.

Цей проект розпочався в межах Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою».

Першим етапом реалізації Проекту стало проведення соціологічного опитування щодо обізнаності з питань децентралізації та бажання і готовності до об’єднання громад в поселеннях – потенційних учасників ОТГ. Опитування відбувалося в таких населених пунктах Київської області як Немішаєве, Микуличі, Клавдієво-Тарасове, Бабинці, Козинці. Загалом в опитуванні взяли участь 244 особи, серед яких 152 жінки та 92 чоловіка; 116 представників молоді (до 35 років), 84 особи середнього віку та 44 особи старшого віку.

Результати опитування виявили, що населення має недостатньо інформації про реформу децентралізації та про те, які зміни чекають на них у разі об’єднання в одну територіальну громаду. Разом з тим, жителі населених пунктів активно ділилися з експертами проблемами своїх сіл та селищ та тим прогресом, який вони спостерігають за останні два роки.

З більш детальними результатами можна ознайомитися на графіках.

Нагадаємо, що Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: