#

Жителі Переяслава висловили думки з приводу святкування Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги (ФОТО)

13.05.2018 21:38
Жителі Переяслава висловили думки з приводу святкування Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги (ФОТО)
Святкування Дня перемоги у Переяславі

Традиційно по всій Україні до Дня перемоги відбуваються урочисті заходи та мітинги, а от вшановувати загиблих напередодні, 8 травня, у День пам’яті та примирення є поки що незвичним, тому й ставляться до нього з обережністю  

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина".

Варто зазначити, що вшанування загиблих у Другій світовій війні в Переяславі не було надто масовим, зважаючи на те, що у місті проживає 26 тисяч людей. Присутніх на мітингу було близько 400 містян, серед яких, на жаль, більшість – люди пенсійного віку та чиновники. Молоді ж було дуже мало, що, напевно, пов’язано із запланованим концертом на вечір, куди в підлітків набагато більше бажання йти, аніж на вранішні урочистості.

При спілкуванні з жителями міста нам вдалося дізнатися, що День перемоги для них є дуже великим святом зі своїми традиціями, які вони шанують. А от до урочистостей з нагоди Дня пам’яті та примирення ставлення у всіх різне.

"Якщо в когось душа хоче згадувати полеглих та примирятися 8-го, я не маю нічого проти, моє ж свято 9-го, я внучка і дочка переможців", - повідомила Лариса.

Багато хто з розумінням ставиться до святкування Дня пам’яті та примирення, але при цьому категорично виступає проти скасування Дня перемоги та вважає це неприпустимим. Зокрема старше покоління висловлює ностальгію за військовими парадами та дуже незадоволене кількістю присутніх на мітингу.

"Ввечері, як будуть танцюльки, то буде повно. А все через те, що молоді мало розказують про це свято та чому його святкують. У школах повинні зараз розказувати так, як і нам колись. А зараз немає всього цього. Зараз діти уяви не мають, що то було…", - повідомляє місцева жителька.

Ми вирішили перевірити слова жінки та запитали у дівчаток віком 13-ти років: "Що сьогодні за свято?" (спілкування відбувалося 9-го травня). Ми дійсно почули відповідь, що святкують День перемоги. Проте вони також додали, що ми святкуємо перемогу українців над росіянами. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram