#

Житель Київщини організував продаж підроблених ліків для онкохворих

17.03.2023 19:00
Житель Київщини організував продаж підроблених ліків для онкохворих
Фото з місця події

 34-річний житель Київської області налагодив схему збуту на території України фальсифікованих лікарських засобів онкологічної групи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на пресслужбу Нацполіцїі.

За даними слідства, фігуранти створили два вебсайти та зареєстрували їх у мережі Інтернет під доменними іменами "https://medbrowse.net" і "https://www.piluli.info", які є співзвучними із доменними іменами відомих вебсайтів, що надають послуги з пошуку лікарських засобів на території України.

Зловмисники отримували замовлення від покупців телефонами та відправляли продукцію поштою. Правоохоронці провели 15 обшуків на території Київської області та міста Києва, вилучивши фальсифіковані лікарські засоби на десятки мільйонів гривень.

Організатору і трьом учасникам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Київщині повідомлено про підозру лікарці, яка після проведення операції залишила відрізок серветки у тілі 7-річного хлопчика.

Читати "Моя Київщина" у Telegram