#

Жителі Березанської громади відтепер зможуть отримати бустерну дозу проти COVID-19

19.01.2022 18:40
Жителі Березанської громади відтепер зможуть отримати бустерну дозу проти COVID-19
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що у Березанській громаді жителів почали щеплювати бустерною дозою вакцини проти коронавірусу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Березанської ОТГ.

У повідомленні говориться, що бустерну дозу вводять, щоб посилити ефективність вакцини, яка з часом зменшується. Отримати її можуть всі жителі віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, через 6-9 місяців після повної вакцинації. Для осіб, які віднесені до групи ризику за професійною ознакою (медичні працівники, працівники будинків інтернатного типу) рекомендується отримати ревакцинальну дозу щонайменше через 6 місяців після первинної вакцинації проти COVID-19.

За інформацією головного лікаря КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Березанської міської ради" Алли Куяви, у медичному закладі триває вакцинація бустерною дозою. Нині вже щепилося 73 особи. Ревакцинація проводиться вакцинами Spikevax (Moderna) та Comirnaty (Pfizer) на усі типи вакцини.

Для отримання бустерної дози необхідно звернутися до сімейного лікаря або записатися за телефоном реєстратури:

  • 38 066 379 18 21.

Також зауважується, що отримання ревакцинальної дози передбачає видачу документів про вакцинацію, які будуть чинними 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19. Отримати сертифікат про отримання бустерної дози можна отримати за допомогою додатку"Дія".

Нагадаємо, що 18 січня  захворювання на коронавірус виявили в 491 жителя Київщини, у тому числі у 40 дітей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram